Abkhazia Lifts Twee-jarig verbod op Bitcoin Mining, verhuist naar Regulering van de Sector

Abchazië, het zelfbestuurde maar betwiste gebied van slechts 245.000 mensen dat tussen Rusland en Georgië is ingeklemd, heeft zijn tweejarige verbod op de winning van cryptocurrency opgeheven. Het verbod werd van kracht in december 2018, nadat een golf van mijnbouwactiviteiten de regio met een energiecrisis had opgezadeld.

Nu is de regering bezig om de industrie te reguleren in een poging om illegale mijnwerkers door te spoelen en om de hoeveelheid elektriciteit die wordt gebruikt voor de winning van Bitcoin Code onder controle te houden. Volgens de officiële website van Abkhazia’s kabinet zal het nieuwe plan regelgeving door het ministerie van Economie en een twee maanden durend moratorium op de invoer van crypto-mijnbouwapparatuur omvatten.

Het is interessant om op te merken dat terwijl de mijnbouw verboden was, de invoer van crypto-mijnbouwapparatuur in Abchazië dat niet was. Een hooggeplaatste douanebeambte onthulde dat er tussen januari en juli van dit jaar ongeveer 600.000 dollar aan mijnbouwapparatuur werd geïmporteerd in het gebied. Dit betekent dat de mijnbouwactiviteiten onder het verbod bleven floreren.

In de komende 60 dagen zal het Ministerie van Economische Zaken een wettelijk en regelgevend kader voor de crypto-mijnbouw ontwikkelen, met inbegrip van een kantoor voor het verzamelen en analyseren van statistieken en het verstrekken van vergunningen. Het staatsbedrijf „Chernomoenergo“ moet de hoeveelheid elektriciteit bepalen die door de mijnwerkers wordt gebruikt, inclusief de prijzen.

De elektriciteitsprijzen in Abchazië zijn in vergelijking met de meeste landen goedkoper. Consumenten betalen het equivalent van 0,05 dollar per kilowattuur elektriciteit, iets wat een enorm aantal mijnwerkers naar de regio heeft doen trekken, ooit een toeristische trekpleister voor de conflicten in Rusland, Georgië en Abchazië zelf over zelfbestuur. Georgië beweert de controle over het land te hebben.

„Deze Tijdelijke Procedure voor de Regulering van de Mijnbouw van Cryptocurrency stelt wettelijke en organisatorische en technische regels vast voor de uitvoering van de mijnbouwactiviteiten in Cryptocurrency op het grondgebied van de Republiek Abchazië, die algemeen bindend zijn“, aldus de regering op haar website.

De schaduweconomie van de bitmijnbouw werd zo groot dat het elektriciteitsnet in september opnieuw in de buurt kwam van een storing. Om een totale ineenstorting van de energievoorziening te voorkomen, besloot de regering van Abchazië dat het beter zou zijn om de mijnbouw te legaliseren en te reguleren, aldus de rapporten. Het is niet duidelijk hoeveel elektriciteit de crypto-mijnbouw verbruikt.