Zwitserse bank heeft een recordwinst te midden van de lancering van de BTC-opslagdienst

Julius Baer, een van de vijf grootste banken van Zwitserland, heeft zijn gecorrigeerde netto-inkomsten in het eerste halfjaar met 34% verhoogd. Een van de drijvende krachten achter de verbetering van de situatie zou het aanbod van diensten voor de handel en de opslag van digitale activa kunnen zijn.

In januari-juni bedroeg de nettowinst van de bank CHF 524 miljoen ($ 5555 miljoen). Tegelijkertijd daalde het volume van het beheerd vermogen door de versterking van de Zwitserse frank met 6% tot 402 miljard CHF (425,9 miljard dollar).

De stijging van de nettowinst was het gevolg van de toegenomen handelsactiviteiten van klanten als gevolg van een sprong in de marktvolatiliteit op de valuta-, derivaten- en edelmetaalmarkten. De inkomsten uit de handel in financiële instrumenten met een reële waarde herwaardering stegen met 71% tot CHF 515 miljoen ($545,6 miljoen).

De netto-inkomsten uit vergoedingen en provisies stegen met 8% tot 1,033 miljard CHF (1,094 miljard dollar). Deze groep omvat ontvangen makelaarscommissies, inkomsten uit de uitgifte van effecten, managementvergoedingen en adviesdiensten. Inkomsten uit bewaardiensten van digitale activa die niet in een apart artikel zijn ondergebracht, kunnen ook in deze categorie vallen.

Corona Millionaire bood zijn klanten in januari van dit jaar de mogelijkheid om cryptocurrencies op te slaan en te verhandelen. De partner was de bankstartup SEBA Crypto AG, gelicentieerd door FINMA.

De grootste bank in Zwitserland met een focus op welvarende klanten kon profiteren van de toegenomen volatiliteit van cryptocurrency ten tijde van de crash van de crypto-markt en in de weken daarna. Van een minimum van $3850 (BITSTAMP beurs) is de bitcoin tot nu toe bijna 2,4 keer gegroeid tot $9170.